Sieradenencyclopedie

Welkom bij onze sieraden woordenlijst. Hier vind u de uitleg van termen uit de sieraden wereld. Bekijkt u ook onze Veelgestelde vragen pagina, waar u verdere antwoorden en verklaringen vindt rondom bestellingen en sieraden merken zoals Pandora.

A-G

De ALENGIO collectie is gemaakt van hoogwaardig zilver. Alengio biedt een brede collectie van beads en glaskralen die ook passen op uw originele Pandora armband.

Amethist is een paarse variant van de mineraal kwarts en de meest gewilde uit deze groep. De naam is afkomstig van het Griekse woord amethysos. De steen is het symbool van de verliefden en zou tevens tegen dronkenschap werken.

Schade of verkleuring van metaal door de chemische of elektrochemische reacties op de omgeving.Een van de bekendste voorbeelden van corrosie bij metalen is roest.

Er zijn verschillende eigenschappen waardoor goud het ideale materiaal is om er sieraden van te maken: weerstand, vormbaarheid en een heldere kleur.

Bekijk hier ons aanbod van gouden sieraden.

H-P

Bij legeringen wijst dit op het edelmetaalgehalte; bij edelstenen wijst dit op de massa.

Pandora uit Denemarken is het moderne antwoord op de klassieke bedelarmband. De goudsmid Enevoldsen opende in 1982 een juwelierszaak in Kopenhagen van waaruit zich later Pandora ontwikkelde. Pandora is uitgegroeid tot een wereldberoemd merk. Pandora richt zich op vrouwen die zich geïnspireerd voelen om hun eigen stijl en hun eigen verhaal te creëren de sieraden van Pandora.

Klik hier om onze Pandora collectie te bekijken.

Q-Z

Vanwege de uitstekende materiaaleigenschappen behoort zilver, samen met goud, tot de belangrijkste edelmetalen om sieraden van te maken. De 925 die u vaak in verband met zilver tegen kan komen betekent dat de zilver-legering uit 92,5% puur zilver bestaat, ook wel Sterling zilver genoemd.

Bekijk hier ons aanbod van zilveren sieraden.

Zirkonia is een synthetisch kristal gebaseerd op het chemische element Zirkonium. Het is op het oog niet van diamant te onderscheiden. Het wordt vaak cubic zirkonia genoemd, wat tot de afleiding CZ leidt.

Bekijk hier ons aanbod van sieraden waarin Zirkonia verwerkt is.